Förstå Xenon Extraljus

Xenon Extraljus eller högintensiva urladdningar ersätter halogenlampor. Istället för halogen använder Xenon Extraljus en annan gas – vanligtvis xenon.

Extraljus Xenon är vanligtvis ljusare än Led Extraljus och halogener, men de är betydligt mer ömtåliga och är som Led Extraljus inte solida. Detta innebär att Extraljus Xenon kräver mycket mer än Extraljus Led när det kommer till att byta ut, och i vissa fall även kan elimineras före vad standard-halogenlampor gör.

Xenon Extraljus är en betydande förbättring av halogener, och beroende på färgtemperatur kan du välja en ljuskvalitet som passar dina önskemål. Men med tiden kan dessa lampor börja brännas vid, under lägre eller högre temperaturer och ändrar ljuskvaliteten innan de bränns. Xenon gör samma sak, men de är problematiska över tid och på många sätt är LED Extraljus ett rimligare val för kort och långvarig användning.

Vem ska använda Xenonljus Extraljus?

Många uppgraderar till Xenonljus som extraljus, men en viss procentandel av dem fortsätter så småningom att växla till LED Extraljus. Medan Xenon Extraljus är ljusare och mer effektiva än halogener, utsätts de för fel över tid så att lysdioder helt enkelt inte är det. Om du har en hög budget och letar efter en snabb, kortvarig fix, kanske du vill överväga HID. Om du vill ha något längre och mer ekonomiskt och samtidigt förbättra kvaliteten på din vägbelysning kan du kanske välja strålkastare till din bil.

Led eller Xenon?

Extraljus LED har liknande förbättringar som HID-strålkastare, men de går ett steg längre för att ge ljus, slitstark och ljus belysning. År 2030 uppskattar branschen att nästan tre fjärdedelar eller 75% av all såld belysning är LED-baserad och strålkastarna är inte annorlunda.

Nu när kostnaden för effektiva lysdioder minskar år för år väljer fler och fler människor att uppgradera sina strålkastare till lysdioder och inte längre kommer tillbaka. LED-lampor använder ett antal ljusemitterande dioder för att konvertera elektricitet från din bil till ljus, med betydligt högre effektivitet än HID- och halogenlampor.

Eftersom de är solida och tillverkade för hållbarhet kan dessa strålkastare teoretiskt användas i decennier innan de behöver bytas ut, och detta resulterar i pågående underhållsbelastningar och därmed sammanhängande kostnader.

Vem ska använda led extraljus?

Led Extraljus erbjuder mycket mer. Även om många förare vill ha resultaten som presenteras av lysdioder, kommer vissa att välja andra typer av lampor i första hand, till exempel Xenon HID som ersättning för fabriksmonterade halogenlampor. Om du vill ha låga problem, ökad effektivitet, strålkastare för ditt fordon, finns det ingen tvekan om att välja Led Extraljus.

Nu är det ett val för avancerade lyxbilar, förare runt om i världen är nu insett fördelarna med LED som extraljus och fördelarna med att återanvända lysdioder för alla bil. Extraljus LED är främst dyrare än HID: er eller halogener, men med tiden kostar det mindre att underhålla och långsiktiga bränslekostnader.